Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-09@15:26:49 GMT

ویتامین B۱۲ چه خواصی برای بدن دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۳۷۳۵۱

ویتامین B۱۲ چه خواصی برای بدن دارد؟

ویتامین B۱۲ یکی از انواع مهم ویتامین B است. این ویتامین برای سلامت بافت عصبی، عملکرد مغز و تولید گلبول های قرمز بسیار مهم است. کوبالامین نام دیگر ویتامین B۱۲ است.

به گزارش مشرق، کمبود یا نارسایی زمانی رخ می دهد که سطح ویتامین B۱۲ برای پاسخگویی به نیازهای بدن بسیار کم شود. این می تواند منجر به بروز برخی علائم گردد و در صورت عدم درمان حتی می تواند به مشکلات عصبی برگشت ناپذیر تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویتامین B۱۲ مانند سایر ویتامین های گروه B یک ویتامین محلول در آب است. این بدان معنی است که می تواند در آب حل شود و از طریق جریان خون حرکت کند.

بدن می تواند ویتامین B۱۲ را تا ۴ سال ذخیره کند و می تواند از شر هر ویتامین B۱۲ اضافی یا ناخواسته در ادرار خلاص شود.

ویتامین B۱۲ برای فرآیندهای مختلف بدن بسیار مهم است، از جمله:

عملکرد طبیعی مغز و سیستم عصبی

عملکرد شناختی (توانایی تفکر)

تشکیل گلبول های قرمز و پیشگیری از کم خونی

کمک به ایجاد و تنظیم DNA

جلوگیری از ناهنجاری های مادرزادی

کمک به محافظت از چشم در برابر دژنراسیون ماکولا

برای تولید انرژی لازم است

ویتامین B۱۲ برای خون سالم ضروری است. وقتی بدن B۱۲ کافی نداشته باشد، منجر به کاهش تولید طبیعی گلبول‌های قرمز خون (کم خونی) می‌شود و در رساندن اکسیژن اختلال ایجاد می‌کند.

کم خونی مگالوبلاستیک که به آن کم خونی کمبود تغذیه نیز گفته می شود، نوعی کم خونی است که در اثر کمبود B۱۲ یا فولات ایجاد می شود. کم خونی مگالوبلاستیک با اختلال در سنتز DNA و تشکیل گلبول های قرمز بزرگ، غیر طبیعی و نابالغ مشخص می شود.

متیل کوبالامین شکل فعال ویتامین B۱۲ است. سیانوکوبالامین، که باید توسط بدن به شکل فعال تبدیل شود، رایج ترین نوع مورد استفاده در مکمل ها است.

افراد معمولاً از ویتامین B۱۲ برای رفع کمبود این ویتامین، مسمومیت با سیانید و سطوح بالای هموسیستئین در خون استفاده می کنند.

همچنین این ویتامین برای درمان زخم‌های شانکر، آب مروارید، بیماری آلزایمر، پوکی استخوان، خستگی و بسیاری از بیماری‌های دیگر استفاده می‌شود، اما شواهد علمی معتبری برای تایید بسیاری از این موارد وجود ندارد.

یک بیماری ارثی نادر که با کمبود ویتامین B۱۲ مشخص می شود (بیماری ایمرسلوند-گراسبک) نام دارد. پزشکان عقیده دارند تزریق ویتامین B۱۲ به صورت تزریقی به مدت ۱۰ روز و سپس تزریق ماهانه برای درمان این بیماری موثر است.

تحقیقات نشان داده که استفاده از پماد حاوی ویتامین B۱۲ یا مصرف ویتامین B۱۲ به کاهش علائم آفت کمک می کند.

همچنین تزریق ویتامین B۱۲ به شکل متیل کوبالامین زیر پوست شش بار در هفته به مدت حداکثر ۴ هفته، درد افراد مبتلا به آسیب عصبی ناشی از زونا را کاهش می دهد.

مصرف بیش از حد ویتامین B۱۲ خاصیت سمی یا مضری را نشان نداده است. با این حال، افراد باید قبل از شروع هر گونه مکمل جدید با پزشک مشورت نمایید.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین بورس قیمت کم خونی ویتامین ویتامین B سلامت اخبار سلامتی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت ویتامین B۱۲ گلبول های قرمز کم خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۷۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق ۳.۹ میلیون فرآورده خونی به بیماران در سال ۱۴۰۲

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: سال گذشته بیش از سه میلیون و ۹۰۰ هزار خون و فرآورده خونی در سراسر کشور به بیماران تزریق شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، مصطفی جمالی روز پنجشنبه در جریان سفر هیئت دولت به قم در دیدار آیت‌الله سید جواد شهرستانی نماینده آیت‌الله علی سیستانی در قم، اظهار داشت: هر فرد از 18 سالگی می‌تواند خون اهدا کند؛ بر این اساس هر نفر می‌تواند بیش از 200 بار در طول عمر خود خون اهدا کند.

وی افزود: با توجه به این‌که هر خون به سه بخش تقسیم می‌شود، در واقع هر نفر با اهدای خون خون، در طول عمرش می‌تواند جان 600 تا 700 نفر را نجات دهد.

مدیرعامل انتقال خون کشور ادامه داد: اهداکنندگان خون سرداران گمنام سلامت هستند و نقش مهمی در سلامتی دارند.

جمالی بیان کرد: پزشکی که در مراکز انتقال خون خدمت می‌کند، به‌ طور میانگین روزی 30 نفر را معاینه می‌کند و باعث می‌شود چند صد هزار نفر خون اهدا کنند. اگر انتقال خون یک روز تعطیل باشد، بسیاری از بخش‌های جراحی در بیمارستان‌ها توان ارائه خدمات به بیماران را نخواهند داشت.

وی با بیان این‌که نقش انتقال خون نقش حیاتی است، تصریح کرد: از هر سه نفر، یک نفر تا آخر عمر نیاز به خون یا فرآورده خونی خواهد داشت. سال گذشته بیش از سه میلیون و 900 هزار خون و فرآورده خونی در سراسر کشور به بیماران تزریق شد.

مدیرعامل انتقال خون کشور اظهار داشت: زمینی برای ساخت مرکز انتقال خون در شهرک پردیسان قم در نظر گرفته شده و پیش‌بینی می‌شود ساخت آن 2 سال به طور انجامد. با آغاز به کار این مرکز، خون مورد نیاز بیمارستان‌های این نقطه از شهر قم به‌ویژه بیمارستان قلب(نور) تامین خواهد شد.

رئیس سازمان انتقال خون در دومین سفر استانی رئیس جمهور و اعضای دولت به قم، آیت‌الله رئیسی را همراهی می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تزریق ۳.۹ میلیون فرآورده خونی به بیماران در سال ۱۴۰۲
  • پوکی استخوان و ضعف ایمنی بدن به‌دلیل کمبود این ویتامین
  • ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها سبب سر درد می‌شود
  • ویتامین ها و مکمل ها را چطور مصرف کنیم ؟
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • صحبت‌های یک پزشک درباره کمبود دارو در ایران؛ «هرکسی نمی‌تواند داروی ۶۰ میلیونی از ترکیه بخرد»
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • مصرف روزانه پیاز چه خواصی دارد؟
  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید