Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،کمبود ویتامین B۱۲ یک بیماری شایع است که بسیاری را تحت تاثیر قرار می‌دهد ،کمبود ویتامین B۱۲ در صورت عدم درمان علائم بسیاری را ایجاد می‌کند که مشهورترین آن‌ها تغییر در روحیه و احساس شماست و ممکن است در برخی افراد منجر به افسردگی شود.

کمبود ویتامین B۱۲ ممکن است باعث آسیب به سیستم عصبی و افزایش خطر بیماری‌های قلبی و عروق خونی شود؛ در این قسمت مهمترین علائم کمبود ویتامین B۱۲ و مهمترین غذا‌های غنی از این ویتامین را به شما معرفی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علائم کمبود ویتامین B۱۲

بر اساس گزارش "اکسپرس"، کمبود ویتامین B۱۲ منجر به تغییراتی در طرز فکر، احساس و رفتار شما می‌شود؛ در صورتی که از علائم کمبود ویتامین B۱۲ یا کم خونی ناشی از کمبود اسید فولیک رنج می‌برید، باید از پزشک مشورت بگیرید، هرچه مدت زمان طولانی‌تر درمان نشود، احتمال آسیب دائمی بیشتر می‌شود.

 علائم اصلی کمبود ویتامین B۱۲ عبارتند از:

- خستگی شدید
-  تنبلی
- تنگی نفس
- سردرد
- پوست رنگ پریده
- تپش قلب
- وزوز گوش
- بی اشتهایی
- کاهش وزن

کمبود ویتامین B۱۲ با تزریق هفتگی آمپول حاوی این ویتامین درمان می‌شود،  همچنین می‌توان با مصرف قرص ویتامین B۱۲ روزانه بین وعده‌های غذایی نیز آن را درمان کرد .

رژیم غذایی نقش مهمی در غلبه بر کمبود این نوع ویتامین دارد.در ادامه مواد غذایی که دارای ویتامین B۱۲ را به شما معرفی می کنیم.

منابع غذا‌یی غنی از ویتامین B۱۲
۱. گوشت
۲. ماهی
۳. شیر
۴. پنیر
۵. تخم مرغ
۶. برخی غلات صبحانه غنی شده

ویتامین B۱۲ در  ساخت گلبول‌های قرمز خون که اکسیژن را به تمام نقاط بدن منتقل می‌کنند، مورد نیاز است و کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B۱۲ در افراد بزرگ سال شایع است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کمبود ویتامین ویتامین B کمبود ویتامین B۱۲ علائم کمبود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۹۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید

به گزارش خبرآنلاین؛ احمد اسماعیل زاده روز شنبه در ششمین روز از هفته پویش تغذیه سالم با محوریت افزایش مصرف لبنیات، با تاکید بر مصرف لبنیات برای بهبود سلامتی بدن، اظهار کرد: ماست یکی از محبوب ترین غذاهای تخمیری در جهان به خصوص در خانواده های ایرانی است و به دلیل مزه و فواید سلامتی از مقبولیت گسترده ای در مصرف کنندگان برخوردار است و می توان از آن در کنار غذای اصلی و یا به عنوان میان وعده در طول روز استفاده کرد.

سلامت نیوز در خبری نوشت:وی با بیان اینکه ماست منبع غنی کلسیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین آ ، ویتامین ب ۲ و ویتامین ب ۱۲ به شمار می‌رود، افزود: ماست می تواند پروتئین های با ارزش بیولوژیکی بالا و اسیدهای چرب ضروری را نیز فراهم کند؛ بنابراین، ماست یک غذای مغذی و یک حامل پروبیوتیک عالی است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ماست از تخمیر و اسیدی شدن شیر توسط باکتری های زنده، معمولاً لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوک ترموفیلوس تولید می شوند، این فرآیند منجر به یک محصول لبنی با افزایش ماندگاری می شود.

وی تصریح کرد: باید توجه داشت این باکتری ها منجر به افزایش فواید مغذی این ماده غذایی شده است، نتایج مطالعات نشان می دهد که مصرف ماست عملکرد سیستم ایمنی را از طریق وجود همین باکتری ها طی مکانیسم هایی در روده بهبود می بخشد، مواد فعال زیستی ماست با تعدیل میکروبیوتای روده، سد روده و ایمونوسیت‌ها در روده و سایر بافت‌ها بر سیستم ایمنی تأثیر می‌ گذارند.

اسماعیل زاده اضافه کرد: مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهند که افزایش مصرف ماست با کاهش نشانگرهای زیستی در گردش التهاب مزمن مرتبط است. همچنین نشان می دهند مصرف ماست می تواند از عفونت جلوگیری کند و بیماری های گوارشی را بهبود بخشد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه ماست های غنی شده با ویتامین دی در تقویت سیستم ایمنی تاثیرگذار هستند، گفت: ویتامین دی به دلیل پتانسیل آن برای پیشگیری از بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا نیز مناسب است، لذا توصیه می شود، در کنار وعده های غذایی خود ماست مصرف کنید تا به تقویت سیستم ایمنی خود و سلامت دستگاه گوارش کمک کنید.

پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی بخشی آحاد جامعه درخصوص مصرف نمک تصفیه شده یُددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار "انتخاب همه، نمک کم اما تصفیه شده یُد دار" برای هفته اول و شعار "از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" برای هفته دوم، از تاریخ ۱ بهمن ماه آغاز شده و تا ۱۵ بهمن ماه سال جاری ادامه دارد.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903981

دیگر خبرها

  • پوکی استخوان و ضعف ایمنی بدن به‌دلیل کمبود این ویتامین
  • ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها سبب سر درد می‌شود
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی